Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wereldwijde Webb-oprichter legt uit welke rol interoperabiliteit zal spelen in Web3

NFT Steez praat met de oprichter van Worldwide Webb, Thomas Webb, om de toekomstige impact van interoperabiliteit in Web3 en de Metaverse te bespreken.

Wereldwijde Webb-oprichter legt uit welke rol interoperabiliteit zal spelen in Web3

Op 11 november ontmoette NFT Steez, een tweewekelijkse Twitter Spaces gehost door Alyssa Expósito en Ray Salmond, Thomas Webb, de oprichter van het interoperabele avatarspel Worldwide Webb, om de integratie van interoperabiliteit in Web3 en de Metaverse te bespreken.

Interoperabiliteit is per definitie een kenmerk van Web3 waarbij een product of systeem naadloos op verschillende platforms kan samenwerken met andere producten of diensten. Webb definieert interoperabiliteit eenvoudig als "het creëren van een token – een niet-vervangbare token (NFT)", omdat op het meest basale niveau niemand het kan controleren behalve de maker.

Maar hoe werkt interoperabiliteit momenteel in Web3, en wat is de potentiële impact ervan?

Interoperabiliteit op de "juiste" manier uitvoeren

Toen hij besprak hoe interoperabele toepassingen een diepgaande impact kunnen hebben, beschreef Webb de creativiteit die hij heeft gezien van NFT-gemeenschappen en merken.

Of het nu gaat om "het maken van een product, het creëren van ideeën of het creëren van ervaringen", Webb is van mening dat het creëren van intellectueel eigendom (IP) gebruikers in staat stelt hun loyaliteit en op andere manieren hun prestatie te tonen.

Interoperabiliteit lijkt volgens Webb ook samen te werken met token-gated ervaringen. In wezen kunnen gebruikers dichter bij authentieke ervaringen komen door het token dat ze hebben als toegangspas te gebruiken om evenementen bij te wonen en voordelen te ontvangen.

Deze integratie stelt merken in staat om samen te werken, hun gebruikers te bereiken en een wildgroei aan waarde te creëren, of zoals Webb zegt, 'oneindige waarde'.

Gerelateerd: NFT Steez en mede-oprichter van Lukso onderzoeken de implicaties van digitale zelfsoevereiniteit in Web3

Interoperabiliteitstoepassingen in verschillende sectoren

"Interoperabiliteit zou de ruggengraat van alles kunnen zijn", zei Webb toen hem werd gevraagd naar de sectoren waarin interoperabiliteit zou kunnen doordringen.

Voor Webb zullen de transparantere en datagestuurde platforms meer samenwerking en betrokkenheid tussen technologiebedrijven opleveren. Uiteindelijk gelooft Webb dat e-commerce, creatieve ervaringen en zelfs concepten als identiteit en zelfsoevereiniteit zullen worden beïnvloed door het concept van interoperabiliteit.

Maar zelfs met interoperabiliteit als hoeksteen van Web3, benadrukte Webb de onvermijdelijkheid van risico's en uitdagingen die gepaard gaan met het creëren van een standaard die geschikt is voor alle landen.

Volgens Webb zou de aanwezigheid van gecentraliseerde regelgevende instanties experimenten en groei kunnen blijven remmen.

Om meer van het gesprek te horen, stem je af en luister naar de volledige aflevering van NFT Steez en zorg ervoor dat je de volgende aflevering op 2 december om 12 uur EST in je agenda noteert.

De meningen en meningen die hier worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van Cointelegraph.com. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico's met zich mee, u moet uw eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.